O NAMA

Zona Muzika je  izdavačka kuća sa sjedištem u Zagrebu. Osnovali su je glazbenici koji su već duže vrijeme aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni. Suočeni s dosadašnjim nemarnim odnosom velikih diskografskih kuća prema autorskoj instrumentalnoj glazbi, te njihovim očitim nedostatkom vizije u podupiranju i razvoju takvih projekata, odlučili su se sami organizirati, predstaviti svoj rad i distribuirati ga u onom obliku kakvom smatraju da je nužan i da zaslužuje.

Kako je u današnjoj produkciji  prisutna gusta isprepletenost glazbenih žanrova i njihovo brzo međudjelovanje Zona Muzika se ne ograničava nekim stilom ili žanrom nego u svojoj viziji naglašava umjetničku iskrenost, glazbeno istraživanje i dinamičku autorsku suradnju.

Zona Muzika planira koristiti sve dostupne platforme za predstavljanje svog sadržaja: digitalni download, fizički CD, vinil, glazbene streaming servise itd.

Među prvim izdanjima uključeni su autori i bandovi u kojima sudjeluju osnivači Zone Muzike Janko Novoselić i Ivan Kapec a to su: Kozmodrum, Capisconne, Strobelyx, Sonic Diptych i TrianguliZona, iako se već  sada razgovara o mogućoj suradnji i s nekim drugim autorima.

Osim izdavačke djelatnosti Zona Muzika obuhvaća  praćenje i promociju koncertnih događanja u Zagrebu u kojima sudjeluju Zonini umjetnici ili događanja koja Zona Muzika neovisno podupire.

Scroll Up